Sayfalar

18 Nisan 2013 Perşembe

Kutlu Doğum Haftası 'nda Küçük Bir Not

   Duyarlı çocuklar yetiştirmek istiyorsak istikamet Peygamber dir .. Sadece duyarlı çocuklar için değil elbette. Her anlamda ulaşılması ümit edilendir. 
    Peygamberimiz (sav) bize nasıl bir eğitimci olmamız gerektiği konusunda da örnektir.. O'nun (sav) eğitim anlayışında sevmek , sevdirmek , ısındırmak , ikna etmek vardır.. Kırmamak , kısıtlamamak, zorlamamak .. İnsandaki tüm özellikleri olduğu gibi , koşulsuz kabul eder. Var olanın üzerine inşa eder.  Bir insanı nefis, kalp, akıl, hissiyatıyla ele alıp tüm yönlerini iyileştirmeye çalışır. Varoluşsal bir eğitim sunar. Şuanda eğitimi olumsuz yönde etkileyen tüm aşağılama , eleştiri, baskı, kısıtlamalardan ayrıdır. Belli bir şekle sokmaya çalışmaz, insanda var olan potansiyelin en üst seviyeye çıkmasını sağlar. Sadece o bireye ait olan kişilik ve karakter üzerinde durur. İnsan doğasına uygun olmayan hiç bir şeyi diretmez. 
    Naçizane yazdığım bir kaç cümleden bile sözüm ona tüm modern eğitim modellerinin üstünde bir eğitim modeli çıkarmak mümkün sanırım :)
     Çok şükür ki Allah (c.c) bize böyle bir Peygamber vasıtası ile öğretmiş her şeyi ..

2 yorum:

  1. YAZINIZ KISA ÖZ AMACINA UYGUN HARİKA OLMUŞ KISACA ELLERİNİZE SAĞLIK. AYRICA BİR TEŞEKKÜRÜM DAHA VAR http://sekermisekerseyler.blogspot.com/2013/04/rusya-ve-misir-gezimiz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim . Bayıldım çok güzel olmuşlar :)

      Sil