Sayfalar

8 Ocak 2013 Salı

Elma Kesilince Neden Kararır ? Kararmayı nasıl önleriz ?

 Elmadaki (polifenol oksidaz adı verilen) enzimin havanın oksijeni ile  birleşmesi ile bir renk değişimi olayı görülür,  elma da kararmaya neden olur. Meyvenin kararan kısmına limon dökerseniz, içindeki C vitamini, oksijen ile temasını önler ve kararma hızını azaltır...



Malzemelerimiz : Elma , limon , bıçak 

Kesiyoruz . Bu arada bu hafta yarım bütün kavramını verdiğim için bu deneyi planıma aldım , onu da pekiştirmiş oldular.

Sık ,sür ...
Tam da şimdi . Nereye bakıyorsunuz :)


Görüldüğü üzere limon suyu sürülen elmalar beyaz kalır iken diğer elmalar karardı. 



2 yorum:

  1. Bunu evde de denesek mi? Elmanın tadı nasıldı Hocam? Limon aromalı elma hissi uyandırdı bende :)

    YanıtlaSil
  2. bakmadım :) limonun deydiği yerler dediğiniz gibi , içler de aynıdır sanırım , artık ağzınıza alacağınız parça büyüklüğünde değişir tat :)

    YanıtlaSil