Elmadaki (polifenol oksidaz adı verilen) enzimin havanın oksijeni ile  birleşmesi ile bir renk değişimi olayı görülür,  elma da kararmaya neden olur. Meyvenin kararan kısmına limon dökerseniz, içindeki C vitamini, oksijen ile temasını önler ve kararma hızını azaltır...
Malzemelerimiz : Elma , limon , bıçak 
Kesiyoruz . Bu arada bu hafta yarım bütün kavramını verdiğim için bu deneyi planıma aldım , onu da pekiştirmiş oldular.
Sık ,sür ...
Tam da şimdi . Nereye bakıyorsunuz :)
Görüldüğü üzere limon suyu sürülen elmalar beyaz kalır iken diğer elmalar karardı. 







Bunu evde de denesek mi? Elmanın tadı nasıldı Hocam? Limon aromalı elma hissi uyandırdı bende :)
YanıtlaSilbakmadım :) limonun deydiği yerler dediğiniz gibi , içler de aynıdır sanırım , artık ağzınıza alacağınız parça büyüklüğünde değişir tat :)
YanıtlaSil