Sayfalar

27 Şubat 2013 Çarşamba

Cici Çocuklar Serisi

 Sonunda Günce'nin kitaplığını açıyorum :) Genel olarak çocuk kitapları paylaşmayı düşünüyorum ancak zaman zaman da yetişkinlere yönelik tavsiye kitaplar sunabilirim inş.
 İlk paylaşımım, eminim sizinde yakından takip ettiğiniz İnci Minci sitesinin yöneticisi olan Nezihe Öğretmenimin yazdığı Cici Çocuklar Serisi ..
  Seri ; 10 hikaye kitabı ve 1 etkinlik kitabından oluşuyor. Hikayeler Peygamber Efendimizin (sav) sünnetlerini çocuklar için tercih edilebilir kılmak amacını taşıyor. Her kitapta farklı bir konu işleniyor. Konular ;
Yemek yeme adabı
Su içme
Konuşma
Dua etmek
Anne babayı memnun etmek
Kardeşlik
Misafirlik
Saygılı olmak
İyilik sever olmak
Temiz olmak
   Konular çok güzel ve çocukların düzeyine uygun işlenmiş. Anlatımı çok güzel , her hikayenin sonunda bütünleyici bir etkinlik olması da cabası ..İllüstrasyonlar çok sevimli ,  İnci ve Naci baş karakterler :) Etkinlik kitabı da çok başarılı. Sol ayakla tuvalete girilmesi gerektiği sünnetini kavratmaya çalışan etkinlikten esinlenerek geçen sene ki öğrencilerime sağ sol kavramını hiç zorlanmadan öğretmiştim :)
Bu konularda kaynak sıkıntısı çok ne yazık ki . İnşAllah hızla çoğalır ve bizde faydalanırız. Tüm eğitimcilere ve anne- babalara tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fminignce.blogspot.com%2F2013%2F02%2Fcici-cocuklar-serisi.html%23.UTZVK5KM3Z4.facebook
    hayırlısı inş. kızım bilgenin kısmetine :)

    YanıtlaSil